Share

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Επικοινωνία – Συνεργασία – Μελέτη – Αποτέλεσμα

Η διαδικασία κατασκευής ενός εμπορικού καταστήματος ή ενός επαγγελματικού χώρου είναι πάντα μια πρόκληση για εμάς.

Η MUST Design κατανοώντας τις ανάγκες του σύγχρονου εμπορικού καταστήματος και τον ανταγωνισμό που έχει να αντιμετωπίσει είναι σε θέση να καλύψει όλα τα στάδια του εκάστοτε έργου.

Τα στελέχη της MUST Design συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους είναι σε θέση να σας καθοδηγήσουν και ταυτόχρονα να σας βοηθήσουν σε όλα τα στάδια της κατασκευής του εμπορικού σας καταστήματος ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι σας στο μέγιστο βαθμό.

Στη μέχρι στιγμής 20ετή πορεία μας έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε μια σειρά από επιτυχημένα projects στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα THE MALL ATHENS – GOLDEN HALL – AVENUE MALL – ATHENS HEART – HONDOS CENTER – FACTORY OUTLET – ONE SALONICA – AL WAHDA MALL ABU DHABI – YAS MALL ABU DHABI – HYDE PARK CORNER JOHANNESBURG SOUTH AFRICA – VILLAGGIO MALL DOHA QATAR και είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε αρχιτεκτονικές μελέτες προσαρμοσμένες στις δικές σας απαιτήσεις ώστε να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας στο μέγιστο βαθμό είτε θέλετε να κάνετε ένα νέο εμπορικό κατάστημα εκ του μηδενός, είτε μία ανακαίνιση ή κατασκευή ενός shop in shop.

Οι αρχιτεκτονικές μελέτες που θα σας προτείνουμε με φωτορεαλιστικά σχέδια και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση αυτών θα στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή προβολή του εμπορικού καταστήματός σας.
Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι αλουμίνιο, σίδηρο, ξύλο, γυαλί κ.α. ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε κατασκευής.

Η επιτυχία ενός εμπορικού καταστήματος ωφείλεται σε πολλούς παραγόντες.
Οι πιο βασικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω :

Εξωτερική Όψη Καταστήματος

Η εξωτερική όψη ( βιτρίνα ) είναι η πρώτη εντύπωση για το κάθε εμπορικό κατάστημα και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή. Η φαντασία και η δημιουργικότητα της είναι τα πλέον απαραίτητα στοιχεία ώστε να προσελκύει τα βλέμματα των υποψηφίων πελατών.
Ένας ακόμα παράγοντας για μια επιτυχημένη εξωτερική όψη είναι τα εικαστικά μεγάλων διαστάσεων τα οποία σε περίπτωση που είναι σε lightbox είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά.
Τέλος, είναι ο τρόπος σήμανσης και το σημείο τοποθέτησης της επωνυμίας του καταστήματος.

Εσωτερική Διαρρύθμιση, Εξοπλισμός και Διακόσμηση Καταστήματος

Η εσωτερική διαρρύθμιση του καταστήματος έχει κομβική σημασία για την άνετη ροή των επισκεπτών εντός του χώρου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι σε όλα τα εμπορικά κέντρα παγκοσμίως υπάρχουν αυστηρές προδιαγραφές για αυτό το θέμα.
Ο εξοπλισμός είναι η ”ψυχή” του χώρου και αποτελείται από τις κατασκευές και τα εκθετήρια μέσα από τα οποία θα προβάλλονται τα προϊόντα του καταστήματος οπότε από μόνος του καθίσταται ένας εκ των βασικών παραγόντων. Όλα τα προϊόντα δεν μπορούν να προβληθούν με τον ίδιο τρόπο οπότε η μελέτη και ο τρόπος προβολής τους έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Η διαμόρφωση ενοτήτων είναι ακόμα ενας σημαντικός παράγοντας όπου συμβάλλει στην καλύτερη προβολή των προϊόντων προς τους πελάτες και ταυτόχρονα τους διατηρεί το ενδιαφέρον κατά την περιήγηση τους στο χώρο.
Η σημερινή τάση του retail design αλλά και η διακόσμηση γενικότερα επιτάσσει τη χρήση και τον συνδυασμό διάφορων υλικών και υφών όπως το ξύλο, το μέταλλο, την τσιμεντοκονία, το πλακάκι, το τσιμέντο, και άλλες που μπορούν να δώσουν ένα μοναδικό και ταυτόχρονα ιδιαίτερο ύφος στο χώρο.

Φωτισμος Χώρου

Ο φωτισμός ενός εμπορικού καταστήματος διαχωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες.
Η πρωτή κατηγορία είναι ο γενικός φωτισμός του χώρου και αφορά τα φωτιστικά οροφής που θα αποδόσουν τον βασικό φωτισμό. Η διάταξη των φωτιστικών σωμάτων καθώς επίσης η ποσότητα, και το είδος αυτών καθορίζεται από τη διαρρύθμιση του χώρου και τα προϊόντα του καταστήματος.
Για το σωστό γενικό φωτισμό ενός καταστήματος είναι απαραίτητο να γίνει φωτομετρική μελέτη του χώρου.

Η δεύτερη κατηγορία είναι ο εστιακός φωτισμός και αφορά στην προβολή – ανάδειξη των προϊόντων αλλά και συγκεκριμμένων χώρων του καταστήματος

Η τρίτη και τελευταία κατηγορία είναι ο διακοσμητικός φωτισμός του χώρου.
Το είδος αυτού του φωτισμού αφορά τους κρυφούς φωτισμούς που μπορεί να είναι πίσω απο διάφορα εικαστικά που υπάρχουν στο χώρο, πίσω από εκθετήρια, στο ταμείο ή στην οροφή του χώρου και από διάφορα διακοσμητικά φωτιστικά δαπέδου ή οροφής που έχουν σκοπό στη δημιουργία ενός ελκυστικότερου περιβάλλοντος.

Η διαδικασία και τα βήματα που θα ακολουθήσουμε μαζί σας για την ολοκλήρωση του project είναι τα εξής :

ΣΤΟΧΟΙ – ΑΝΑΓΚΕΣ

Ο project manager της εταιρίας μας που θα σας επισκεφθεί, θα συζητήσει μαζί σας για τις ανάγκες και τα προϊόντα σας.
Οι ερωτήσεις που θα σας κάνει θα είναι στοχευμένες και θα αποσκοπούν στην όσο καλύτερη κατανόηση από μεριάς μας σε ο,τι αφορά για τα προϊόντα σας, την ποσότητα αυτών, κλπ.
Όσο πιο αναλυτικές θα είναι οι απαντήσεις σας τόσο το αρχιτεκτονικό τμήμα αλλά και οι διακοσμητές μας θα μπορέσουν να τις αξιοποιήσουν καλύτερα.
Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης θα προβεί στην επιμέτρηση και φωτογράφιση του χώρου.

ΑΡΧΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αλλά πολύ σημαντικής μας συνάντησης , ο project manager σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό μας τμήμα θα αρχίσουν να εργάζονται πάνω στις πληροφορίες σας με σκοπό τον όσο πιο δυναμικό και σύγχρονο σχεδιασμό του εμπορικού σας καταστήματος.
Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη του αρχιτεκτονικού σχεδίου αναλαμβάνουν οι διακοσμητές της εταιρίας μας για τις λεπτομέρειες αυτού με βάση τις τελευταίες τάσεις του retail design.
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας των τριών τμημάτων της εταιρίας μας αποτυπώνεται σε τρισδιάστατα σχέδια τα οποία σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα του καταστήματος σας με κάθε λεπτομέρεια.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Μόλις ολοκληρώσουμε και σας παρουσιάσουμε την αρχική μας αρχιτεκτονική μελέτη ξεκινάμε να συζητάμε μαζί σας για τυχόν αλλαγές και παρατηρήσεις.
Οι αλλαγές – παρατηρήσεις που μπορεί να υπάρξουν ποικίλουν από κατάστημα σε κατάστημα διότι κάθε κατάστημα είναι διαφορετικό και εως εκ τούτου είναι διαφορετικές και οι ανάγκες του βάση των προϊόντων του.
Αλλαγές σε διαρρύθμηση χώρου , αλλαγές σε θέσεις εικαστικών , αλλαγές στον τρόπο προβολής των προϊόντων, κλπ.

ΤΕΛΙΚΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ – ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ

Άφου καταγράψουμε, συζητήσουμε και συμφωνήσουμε τις επιθυμητές τελικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ο project manager σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό τμήμα και τους διακοσμητές μας θα αρχίσουν άμεσα την υλοποίησή τους για την ολοκλήρωση του τελικού σχεδίου.
Η τελική μορφή του σχεδίου θα σας παρουσιαστεί εκ νέου με τρισδιάστατα σχέδια, κάτοψη και όψη ώστε να αποτυπώνεται κάθε λεπτομέρεια.

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Θα σας αποσταλεί το συμφωνητικό το οποίο θα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την κατασκευή του έργου , το τι θα συμπεριλαμβάνει και τον οικονομικό διακανονισμό μας.

ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΡΓΟΥ

Από την πρώτη ώρα που θα αρχίσουν οι εργασίες για την κατασκευή του καταστήματος σας θα είναι παρών ο project manager που έχει αναλάβει το έργο σας.
Θα είναι ο επικεφαλής – συντονιστής – όλων των συνεργίων και τις εργασίες αυτών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του έργου και στο τέλος θα σας παραδώσει το κατάστημά σας στην προκαθορισμένη ημέρα και ώρα που έχει συμφωνηθεί.

Δείγματα κατασκευής εμπορικών καταστημάτων & επαγγελματικών χώρων

EN FR DE EL IT RU ES